Unutarnje kušanje i proživljavanje… slastica
“Ne zasićuje i ne zadovoljava dušu obilje znanja, već unutarnje kušanje i proživljavanje stvari.” sveti Ignacije Lojolski
Radionica je namijenjena svima koji žele izoštriti svoja osjetila za slatko te povećati znanje nalaženja Boga u svom svakodnevnom iskustvu. Dođi i ti ako želiš uživati u otkrivanju istančanih okusa kolača i kroz to se upoznati s ignacijevskom tradicijom razlučivanja unutarnjih pokreta starom pet stoljeća.
Sadržaj radionice:
Radionica će polaznicima pomoći u upoznavanju svijeta kolača i ignacijevske duhovnosti. Sastojat će se od stručnog vodstva kroz 5-6 raznih slatkih okusa i doživljaja, kao i kroz teoretsko i praktično upoznavanje s unutarnjim pokretima i razlučivanjem duhova. Konkretno kušanje, edukacija, razmjena mišljenja i iskustva omogućit će nam produbljivanje i međusobno prožimanje ovih dviju tema. Naučit ćemo kako razlikovati slatke okuse i unutarnje pokrete prema izgledu, mirisu, okusu, intenzitetu, kompleksnosti…
Animatori:
Petra Jelenić, pastry chef i vlasnica ”O slatkom” j.d.o.o. (www.slatkopis.com), Bistro “Salo”,
Tvrtko Barun, isusovac i svećenik.
Vrijeme održavanja radionice: 13.2.2024. u 18:00
Mjesto održavanja: Bistro ”Salo”, Zagreb.
Trajanje radionice: 2 sata.
Broj sudionika je ograničen (16 osoba). Rok prijave je do popunjena slobodnih mjesta.
Tvoj financijski doprinos za ovaj program: 19 € uz godišnju članarinu u Centru Ignacije (www.ignacije.hr/doprinos-solidarnost).
Prijave su preko sljedećeg upitnika: https://forms.gle/o5HiXQyT8jerNJjP8.
Dodatna pitanja i informacije: manreza@ignacije.hr
Fotografija preuzeta sa web stranice Slatkopis by Petra Jelenić